Стан психоемоційної стійкості, психомоторних і поведінкових реакцій у водіїв міського пасажирського транспорту - Горша, В.І.; Горша, О.В.; Гоженко, А.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
Проведено комплексне дослідження психоемоційного стану у 114 водіїв пасажирського електротранспорту. Встановлено погіршення психоемоційної стійкості та більш високий рівень депресивних проявів у обстежених водіїв, ніж у осіб контрольної групи, характер праці яких не був пов’язаним зі значним рівнем професій но обумовленого психоемоційного навантаження. Також у них констатували більш високий рівень внутрішнього напруження за інтегральним показником життєстійкості, зниження відчуття задоволення від власної діяльності, зниження усвідомлен ня можливості впливати на події свого життя (негативні компоненти свідомості) та, проте, більш високий рівень засвоєння знань зі свого професійного досвіду і їх застосування у своїй діяльності (позитивний компонент свідомості).