Ігор Костянтинович ПОХОДНЯ (до 85-річчя від дня народження) (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Ігор Костянтинович Походня – знаний український учений зі світовим іменем у галузі матеріалознавства та технологій електрозварювання металів, громадський діяч і відомий організатор науки. Він – академік Національної академії наук України, лауреат Державних премій СРСР (1971 р., 1978 р.), України (1992 р.) в галузі науки і техніки, премій імені видатних учених України (1996 р., 2006 р.), заслужений діяч науки і техніки України (1992 р.), доктор технічних наук (1958 р.), професор (1970 р.). Член редколегій низки фахових науково-технічних журналів, у тому числі й “Фізико-хімічної механіки матеріалів”.