Нові визначальні ознаки генезису уран-торій -рідкісноземельного зруденіня на Приазовському мегаблоці Українського щита - Возняк, Д.К.; Крамар, О.О.; Бельський, В.М. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2012)
Подано коротку структурно-петрологічну характеристику Дібровськог U-Th-REE родовища, що локалізоване на Вовчанському виступі Приазовського мегаблока. Розглянуто генезис зруденіння як такого, що виник під впливом формування поліхронного глибинного Девладівського розлому в результаті надходження рудних флюїдів з глибини та регенерації первісного зруденіння в уламково-осадовому комплексі порід Дібровської світи. Підставою для таких висновків були вперше виявлені в рудах незвичні високотермобаричні включення СО₂ флюїдів.