Порушення радіоактивної рівноваги у ряді розпаду урану-238 у хвостосховищах уранового виробництва - Бондаренко, Г.М.; Марініч, О.В; Колябіна, І.Л.; Левчук, С.Є. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2012)
Встановлено залежність порушення радіоактивної рівноваги в ряді розпаду урану-238 в матеріалах хвостосховищ уранопереробної промисловост від фізико-хімічних умов. Інтенсивному вилуговуванню ²³⁸U сприяють окисне середовище та наявність сульфат-іону у поровому розчині. Виявлено відмінності у міграційній здатності ²¹⁰Pb і ²¹⁰Po для умов хвостосховищ ВО «Придніпровський хімічний завод», що значною мірою зумовлено відмінністю у величинах рН середовища, характерних для різних хвостосховищ.