Мікроелементи у водоростях акваторії Чорного моря - Самчук, А.І.; Загнітко, В.М.; Огар, Т.В; Попенко, Е.С. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2012)
Проведено дослідження водоростей Чорного моря, як індикаторів забруднення чорноморського басейну важкими металами. Показано, що водорості роду Cystoseira sp перспективні для проведення еколого-геохімічного моніторингу акваторії.