Оцінка негативного впливу побічних продуктів вуглевидобувної промисловості на стан довкілля - Улицький, О.А. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2012)
Проаналізовано параметри схематичної моделі поточного стану справ вугільного сектору України, охарактеризовано кількісний підхід до його визначення. Наведено діаграми зв’язків, де відображено поводження з побічними продуктами вуглевидобутку, що впливають на довкілля. Проведено оцінку небезпеки та аналізу ризику, принципи планування заходів щодо виправлення ситуації.