Розвиток аграрної дослідної справи в Україні у творчій спадщині академіка В. І. Вернадського - Вергунов, В.А. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2013)
Із залученням архівних матеріалів і документів розглянуто діяльність В.І. Вернадського як одного із фундаторів аграрної дослідної справи в Україні. За цими джерелами, а також на основі маловідомих та окремих нерозглянутих раніше сторінок власних спогадів оцінено творчу спадщину вченого. Висвітлено участь В.І. Вернадського у науково-організаційній діяльності Української академії наук на посту її Президента, а також члена Сільськогосподарського вченого комітету України.