Особливості кінетики сорбції кобальту-60 та марганцю-54 природними та модифікованими сорбентами з багатокомпонентних розчинів - Ярошенко, К.К.; Бортнік, Є.В.; Кузенко, С.В.; Колябіна, І.Л.; Бондаренко, Г.М. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2016)
В статті наведено результати дослідження кінетики сорбції ⁶⁰Co та ⁵⁴Mn на природних та модифікованих сорбентах. Об’єктами дослідження були: 1) природні та Na-модифіковані бентоніти Черкаського родовища (ПБА-20); бентоніти Горбківського родовища; чеські бентоніти Black Hill (Ca-форма) та Rokla (Na-форма); 2) природні, лужно- та кислотно-модифіковані цеоліти Сокирницького родовища 3) палигорськіти Горбківського і Сокирницького родовищ.