Експрес-оцінка ерозійно небезпечних ділянок ґрунтового покриву на території України з використанням даних дистанційного зондування Землі з врахуванням кліматичних факторів та рослинності - Лялько, В.І.; Єлістратова, Л.О.; Апостолов, О.А.; Ходоровський, А.Я.; Чехній, В.М. (Доповіді НАН України, 2018)
Розроблено підхід для експрес-оцінки території за ступенем ерозійної небезпеки з використанням даних цифрової моделі рельєфу, кліматичних факторів та рослинності. Проведено експрес-оцінку ерозійно небезпечних ділянок ґрунтового покриву на території України за розробленою методикою. Здійснено ранжування потенційно небезпечних ділянок за ступенем небезпеки.