Організаційні особливості та адміністративний апарат земельних володінь князя О.Меншикова в Україні - Філіпова, Г. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Статтю присвячено формуванню, організації та управлінню українських володінь відомого російського діяча з оточення царя Петра І – князя Олександра Меншикова. З залученням архівного матеріалу, значна частина якого не публікувалася раніше, автор на локальних прикладах розкриває актуальну проблематику взаємодії української автономії з Російською імперією, а також окреслює малодосліджені сторони діяльності Меншикова в Україні.