Вплив водосховищ малих ГЕС на гідроекологічні особливості річок лісостепової зони України - Томільцева, А.І.; Зуб, Л.М. (Гідроенергетика України, 2017)
В статті на основі дослідження водосховищ малих ГЕС на р. Рось оцінено вплив роботи гідроспоруд на гідрофізичні показники на біотичне різноманіття гідросистеми водосховищ, зазначено негативні та позитивні наслідки для водосховищ щодо їх експлуатації.