До питання стану живопису Троїцького собору в XX столітті - Миколайко, Т. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті висвітлена інформація про стан живопису Троїцького собору, заходи щодо його поновлення та збереження: у часи більшовицького атеїзму, в період 20-річного користування релігійною громадою у повоєнний час і до 1970-х років.