Листи гетьмана Івана Мазепи з архіву полковника Іллі Новицького (ч. 2) (коментар та підготовка до друку Ю.Мицика) (Сiверянський лiтопис, 2018)
Ця стаття є продовженням попередньої, в котрій ми розпочали публікацію листів гетьмана Івана Мазепи з архіву охочокомонного (компанійського) полковника Іллі Новицького [1]. Оскільки в першій частині була дана необхідна мінімальна інформація про Іллю Новицького, його архів та листи Мазепи в його складі, то тут не будемо повторюватися. У першій частині були подані тексти 51 листа гетьмана, а ще 23 – опубліковані на сторінках «Українського історичного журналу» (далі – УІЖ) [2].