Аналіз моделей функціонування сектору централізованого теплопостачання країн Європейського Союзу. Частина 1 - Гелетуха, Г.Г.; Желєзна, Т.А.; Баштовий, А.І. (Промышленная теплотехника, 2016)
Розглянуто поточний стан та перспективи розвитку сектору централізованого теплопостачання в Європі, включаючи використання відновлюваних джерел енергії. Проаналізовано основні моделі функціонування ринку теплової енергії. Показано, що ефективність роботи сектору залежить від ступеня розділення генерації та транспортування теплової енергії, можливості доступу незалежних виробників до тепломереж, існуючих форм власності.