Тепломасообмінні процеси в геотермальній внутрішньосвердловинній U-подібній циркуляційній системі при неперервному відборі теплоти - Кравченко, І.П.; Кузнєцов, М.П. (Промышленная теплотехника, 2016)
В статті досліджені тепломасообмінні процеси між оточуючим геотермальну свердловину природним середовищем і двонаправленими потоками рідини у двотрубній внутрішньо-свердловинній циркуляційній системі, центральна труба якої встановлена коаксіально відносно обсадної, з метою з’ясування можливості промислового видобування геотермальної теплоти без застосування другої свердловини для утилізації відпрацьованого теплоносія.