Нові моделі сенсорів теплового потоку для систем моніторингу та діагностики енергетичного обладнання - Декуша, Л.В.; Воробйов, Л.Й.; Ковтун, С.І. (Промышленная теплотехника, 2016)
В роботі розглянуто принципи побудови сенсорів теплового потоку для застосування в системах моніторингу об’єктів теплоенергетики в залежності від умов теплообміну та характеристик об'єкта контролю, зокрема, сенсорів зі зменшеним тепловим опором, застосування яких дозволяє вимірювати густину теплового потоку в умовах високоінтенсивного теплообміну; сенсорів спеціального призначення для дослідження неусталених процесів теплообміну, тощо.