Динаміка розгінної течії в мікроциліндрі, що починає раптово обертатися - Авраменко, А.О.; Тирінов, А.І.; Дмитренко, Н.П.; Кравчук, О.В. (Промышленная теплотехника, 2016)
В статті викладені результати теоретичного дослідження розгінної течії нестисливої рідини з раптовим початком обертання мікроціліндра. Задача вирішувалася за допомогою двох аналітичних підходів – методу Фур’є і аналізу симетрії. В ході аналітичного рішення отримано вирази для обчислення профілю швидкості, коефіцієнта тертя та крутного моменту.