Вдосконалення технології біологічного очищення стічних вод за рахунок нових тепломасообмінних аераційно-окиснювальних апаратів роторного типу - Долінський, А.А.; Ободович, О.М.; Сидоренко, В.В. (Промышленная теплотехника, 2017)
У статті запропонована схема етапу біологічного очищення стічних вод з використанням в якості аератора і змішувача апарату роторного типу. Представлені експериментальні дані по швидкості розчинення кисню в установці роторного типу, швидкості очищення стічних вод (за показником БПК) в залежності від частоти пульсацій. Представлені порівняльні характеристики очищення побутових стічних вод аераторів різних конструкцій.