Територіальний і розпланувальний розвиток м. Кривий Ріг - Товстенко, Т.Д.; Тямін, М.Ю. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2009)
У статті приведена вперше розроблена авторами схема територіального та розпланувального розвитку м. Кривий Ріг. В її основу покладені дати виникнення колишніх зимівників, хуторів, слобод, які пізніше переросли в поселення та містечка і поступово були приєднані до Кривого Рогу, а також приведені короткі відомості про них.