Метод паралелізації циклів сіткових обчислювальних задач для графічних прискорювачів - Дорошенко, А.Ю.; Бекетов, О.Г. (Проблеми програмування, 2017)
Розроблено формальне перетворення гнізда обчислювального циклу, що дозволяє здійснити перехід від послідовного алгоритму до паралельного, орієнтованого на виконання на пристрої з SIMD архітектурою, зокрема, на графічному прискорювачі із використанням технології CUDA та на гетерогенних кластерах.