Сучасні вітчизняні емульсоли для обробки бурових промивальних рідин - Вдовиченко, А.І.; Мартиненко, І.І.; Єрмаков, М.П. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2018)
Метою роботи є визначення перспектив застосування сучасного емульсолу Е2ЄД виробництва української компанії НВО «НІКОС» на підставі досвіду практичного використання і лабораторних досліджень. Досліджувались результати впровадження цього емульсолу під час буріння свердловин на кар’єрах Інгулецького та Полтавського гірничо-збагачувальних комбінатів, а також алмазного буріння геологорозвідувальних свердловин в умовах Українського щита.