Океан і здоров’я людини. Стан проблеми - Ємельянов В.О. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2017)
У статті із застосуванням геоекосистемного підходу представлено аналіз опублікованих робіт з проблеми «Океан і здоров’я людини».