Субтотальна резекція кісток до зони метаепіфіза у дітей зі злоякісними новоутвореннями - Кобись, В.Л.; Фідельський, В.В.; Коноваленко, В.Ф.; Бовкун, В.М.; Безверхий, С.М.; Івасюк, О.М.; Матюшок, О.Ф.; Шулак, М.М. (Онкологія, 2016)
Мета роботи — провести аналіз ефективності субтотальної резекції кісток у дітей зі злоякісними новоутвореннями із застосуванням аутопластики дефекту автоклавованою кісткою із зони резекції та васкуляризованою малогомілковою кісткою при поширеному ураженні пухлиною до метаепіфізарної зони. Об’єкт і методи: за період з вересня 2010 р. по жовтень 2015 р. прооперовано 8 дітей (4 дівчинки, 4 хлопчики) віком від 9 до 14 років зі злоякісними новоутвореннями кісток, протяжність ураження яких становила близько ⅔ довжини кістки. Результати: жодного місцевого рецидиву пухлини не відзначено при терміні спостереження від 4 до 54 міс. Функціональний результат за оцінкою Musculoskeletal Tumor Society становив 90,0 ± 8,5%.