Проблема разработки недр в Кривбассе: технические и эколого-правовые аспекты безопасной эксплуатации - Шашенко, А.Н. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2009)
Розглянуто проблему техногенної сейсмічності. На прикладі сейсмічної події в районі міста Кривій Ріг розглянуті особливості техногенних землетрусів, викликаних ведення гірничих робіт.