Гідратаційні ефекти та структура адсорбційних комплексів глюкози на поверхні кремнезему

Методом СУП МО ЛКАО у валентному наближенні РМ3 та у рамках неемпіричного підходу з використанням базису 3-21 G досліджено адсорбційні комплекси глюкози, що містять молекули розчинника, на поверхні високодисперсного кремнезему. Показано, що молекули води найефективніше стабілізують адсорбційні компл...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2004
Автори: Цендра, О.М., Лобанов, В.В., Гребенюк, А.Г.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут хімії поверхні ім. О.О. Чуйка НАН України 2004
Назва видання:Поверхность
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/146281
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Гідратаційні ефекти та структура адсорбційних комплексів глюкози на поверхні кремнезему / О.М. Цендра, В.В. Лобанов, А.Г. Гребенюк // Поверхность. — 2004. — Вип. 10. — С. 8-13. — Бібліогр.: 8 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Опис
Резюме:Методом СУП МО ЛКАО у валентному наближенні РМ3 та у рамках неемпіричного підходу з використанням базису 3-21 G досліджено адсорбційні комплекси глюкози, що містять молекули розчинника, на поверхні високодисперсного кремнезему. Показано, що молекули води найефективніше стабілізують адсорбційні комплекси тоді, коли їхні гідроксильні групи слугують своєрідним містком, яким електронна густина переноситься з поверхні кремнезему на молекулу глюкози.