Основні підходити до композиції веб-сервісів електронної бібліотеки - Новицький, О.В. (№2-3, 2008)
Розглянуто деякі підходи та проблематику побудови сервіс-орієнтованої електронної бібліотеки де доступ здійснюватиметься на динамічній основі. Для цього пропонується використовувати композицію веб-сервсів. Зокрема Консорціум W3C для композиції веб-сервсів рекомендує використовувати мову OWL-S, призначену для опису онтології обслуговування, яка покривається веб-сервісами. Подано ідею планування на основі ціле-орієнтованої парадигми для вирішення задач користувача.