SiO₂ як носій для оксидних каталізаторів Cu—Co—Fe реакції окиснення СО - Іщенко, О.В.; Дяченко, А.Г.; Яцимирський, А.В.; Гайдай, С.В.; Шкода, Т.М.; Оранська, О.І. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Вивчено каталітичну активність та поверхневі властивості нанесених на силікагель оксидних каталізаторів Cu—Co—Fe реакції окиснення СО. Встановлено, що у зразка з 15% мас. активної фази спостерігається максимальна каталітична активність. Термодесорбційні дослідження показали, що підвищення каталітичної активності корелює із збільшенням кількості низькотемпературної a3-форми СО₂.