Сучасний стан та перспективні напрями розвитку сільського господарства в Україні - Івченкова, О.Ю.; Гарбуз, О.А. (Вісник економічної науки України, 2018)
У статті проаналізовано показники соціально-економічного розвитку сільського господарства України. Визначено стратегічні напрями, які будуть сприяти ефективному соціально спрямованому розвитку сільського господарства України в цілому й Донецькій області зокрема, підвищенню його конкурентоздатності шляхом ефективного використання природних і людських ресурсів, стимулюванню розвитку малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників, а також залученню сільських родин до товарного сільськогосподарського виробництва.