Знаходження оптимальних параметрів емпіричних формул декількох змінних за допомогою еволюційних алгоритмів - Вакал, Л.П.; Вакал, Є.С. (Математичні машини і системи, 2018)
Розглянуто задачу побудови емпіричних формул декількох змінних для наближеного представлення експериментальних даних. Для знаходження оптимальних значень параметрів емпіричних формул запропоновано адаптувати алгоритм диференціальної еволюції. Це один із кращих еволюційних алгоритмів, який стабільно знаходить глобальний оптимум функції за мінімальний час.