Про підсумки виконання Секцією суспільних і гуманітарних наук НАН України цільових програм наукових досліджень НАН України в 2016–2018 рр. (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 30 січня 2019 р.) - Пирожков, С.І. (Вісник НАН України, 2019)
У звітній доповіді підбито підсумки виконання установами Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України чотирьох цільових програм наукових досліджень НАН України впродовж 2016–2018 рр. Зазначено, що під час виконання цих програм було отримано вагомі здобутки у виробленні концептуальних підходів до розв’язання комплексу складних проблем у політичній, економічній та культурній сферах нашої країни, підготовлено ґрунтовні пропозиції щодо вирішення завдань реконструкції економіки України, запропоновано механізми подолання внутрішніх протиріч у суспільстві та досягнення національної консолідації.