Оцінка й кластерний аналіз сталої конкурентоспроможності аграрних підприємств - Кучер, А.В. (Вісник економічної науки України, 2019)
У статті вперше здійснено оцінку й кластерний аналіз сталої конкурентоспроможності аграрних підприємств України. Апробація авторської методології оцінювання дала змогу виявити істотну диференціацію в досягнутому рівні сталої конкурентоспроможності аграрних підприємств на сучасному етапі й проаналізувати базові причини, що формують ці відмінності на основних сегментах аграрного ринку. Результати кластерного аналізу можуть бути застосовані для кластерної організації конкурентоспроможного виробництва й обґрунтування зональної й регіональної спеціалізації та його концентрації. Практичне застосування результатів дослідження сприятиме ухваленню обґрунтованих рішень на різних рівнях управління.