Жанр поезії у прозі як форма літературно-естетичної свідомості перехідної доби - Казанова, О. (Слово і Час, 2015)
У статті проаналізовано жанрові особливості поезії у прозі кінця ХІХ – початку ХХ століття. Зокрема, виявлено специфіку структурно-композиційних, наративних форм, прагматики мовлення, ідейно-тематичного наповнення поезій у прозі.