"Нерівномірне темпо й повна випадковість" (з історії франкознавства 1880 - 1940 рр.) - Скупейко, Л. (Слово і Час, 2015)
У статті подано огляд франкознавчих досліджень, починаючи від критичних публікацій сучасників І.Франка й завершуючи працями учених радянської доби 1940–50-х рр. ХХ ст.