Біоморфологічні та анатомічні дослідження Nymphaea alba, Nuphar lutea та Nuphar pumila у відкритому і захищеному ґрунті Ботанічного саду ім. акад. О. В. Фоміна - Дідух, М.Я.; Дідух, А.Я.; Мазур, Т.П.; Нужина, Н.В. (Гидробиологический журнал, 2017)
В умовах відкритого і захищеного рунту Ботанічного саду ім. акад. О. В. Фоміна встановлені біоморфологічні особливості рослин Nymphaea alba L., Nuphar lutea (L.) Sm. та N. pumila (Timm) DC. Виявленні відмінності у будові плаваючого та надводного листя та зміни в анатомії листків рослин з відкритого і захищеного рунту.