Християнська філософія у творах Т.Шевченка - Шевців, І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті показано, що хритсиянсько-філософська думка поета базується передусім на євангельському вченні. Шевченко не лише обстоював християнські чесноти, а й подав зразок їх вияву своїм життям.