Вивчення регуляції експресії гена lysC, який кодує аспартокіназу II у Bacillus subtilis - Мірюта, Н.Ю.; Перерва, Т.П.; Шевченко, Т.М. (Биополимеры и клетка, 1996)
У роботі досліджено тотальні РНК трьох видів штамів В. subtilis (дикого та двох мутантних ), вирощених в умовах репресії та дерепресії. Вивчено розподіл транскриптів, що кодують АКІІ, у цих штамів методами дот- та блот-гібридизації. Виявлено, що лізиновий оперон відноситься до групи оперонів, у яких регуляція активності генів відбувається, скоріш за все, за участю атенюатора на рівні транскрипції.