Основний фактор патогенності стафілокока – білок А. Продукція та властивості - Холодна, Л.С. (Биополимеры и клетка, 1999)
Білок А, що є основним фактором патогенності та відіграє значну роль у формуванні імунної відповіді на антигенні субстанції стафілокока. У роботі розглянуто умови синтезу, структуру та основні фізико-хімічні властивості поверхневого соматичного антигена стафілококів.