Фіторемедіаційний метод очищення водних об'єктів від важких металів та радіонуклідів - Міхєєв, О.М.; Лапань, О.В. (Доповіді НАН України, 2019)
Розроблено мобільну конструкцію біоплато для очищення водних об’єктів від радіонуклідів та важких металів. Досліджено ефективність запропонованої гідрофітної споруди з різними видами рослин-гіперакумуляторів щодо іонів ¹³⁷Cs, Cr (VI), Cd (II) і Zn (II).