"Siciliana" - невідомий твір Ярослава Івашкевича в антропологічному вимірі - Корбич, Г. (Слово і Час, 2016)
Крізь призму антропологічної категорії досвіду розглядається у статті оповідання Я. Івашкевича, написане в 1914 р. у Києві і опубліковане 2011 р. у Польщі. Авторка показує, як перші переживання в житті письменника віддзеркалюються в цьому творі. Це поетична проза, споріднена з відомими творами Я. Івашкевича, яка не поступається їм своїми художніми достоїнствами.