Стратиграфія овруцької серії Українського щита в зв’язку з визнанням її палеозойського віку - Полєтаєв, В.І.; Веліканов, В.Я.; Клочков, В.М.; Міхницька, Т.П. (Геологічний журнал, 2013)
Опубліковані раніше схеми стратиграфії осадових і вулканогенних утворень, що заповнюють Білокоровицьку западину і Овруцьку грабен-синкліналь, ревізовані на основі даних про венд-палеозойский вік осадових порід (по микрофоссилии) і уявлень про тектонічно інтрудіроване походження кристалічних порід всередині осадових товщ палеозойського віку. Запропоновано модернізовану схему стратиграфії венд-палеозойських відкладень Овруцького палеоріфта, де відновлена овручская серія, що складається з світ виключно палеозойського віку. Виділена нова - Дубровська свита вендського віку.