Шевченкознавча концепція Дмитра Чижевського - Астаф’єв, О. (Слово і Час, 2017)
У статті розкрито шевченкознавчу концепцію Д. Чижевського, основну увагу звернуто на антропоцентризм як прикмету творів Т. Шевченка. Він пронизує історіософію поета, його картини життя і природи.