Агон життя і смерті у творчості М. Коцюбинського - Турган, О. (Слово і Час, 2017)
У статті на матеріалі творчості М. Коцюбинського досліджується проблема агону життя і смерті як індикаторів культурного буття народу. Студіюється специфіка функціонування цих онтологічних категорій та форм їх виявлення в художніх текстах письменника.