Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці

Досліджено вплив іонів міді та рН середовища на активність ензимів антиоксидантної системи й пероксидне окиснення ліпідів у тканинах коренів проростків озимої пшениці. Встановлено, що в разі добавляння до середовища невеликих кількостей сульфату міді (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантна активність у ткани...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2015
Автори: Рязанова, М.Є., Бацманова, Л.М., Коваленко, М.С., Михальська, Л.М., Швартау, В.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України 2015
Назва видання:Физиология растений и генетика
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159554
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці / М.Є. Рязанова, Л.М. Бацманова, М.С. Коваленко, Л.М. Михальська, В.В. Швартау // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 497-504. — Бібліогр.: 26 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-159554
record_format dspace
spelling irk-123456789-1595542019-10-07T01:25:49Z Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці Рязанова, М.Є. Бацманова, Л.М. Коваленко, М.С. Михальська, Л.М. Швартау, В.В. Досліджено вплив іонів міді та рН середовища на активність ензимів антиоксидантної системи й пероксидне окиснення ліпідів у тканинах коренів проростків озимої пшениці. Встановлено, що в разі добавляння до середовища невеликих кількостей сульфату міді (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантна активність у тканинах коренів пшениці підвищується. Зростання кислотності розчину для пророщування посилює вплив іонів Сu²⁺ на рослини озимої пшениці. Исследовано влияние ионов меди и рН среды на активность энзимов антиоксидантной системы и пероксидное окисление липидов в тканях корней проростков озимой пшеницы. Установлено, что при добавлении в среду небольших количеств сульфата меди (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантная активность в тканях корней пшеницы повышается. Возрастание кислотности раствора для проращивания усиливает влияние ионов Сu²⁺ на растения озимой пшеницы. Effect of Cu²⁺ ions and pH of medium on lipid peroxidation and activity of root tissues antioxidant system of winter wheat seedlings was investigated. It was found that low copper sulphate concentrations (0.3; 5 μM) rise the antioxidant activity in root tissues of wheat plants. Effect of copper ions on wheat plants increased under low pH. 2015 Article Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці / М.Є. Рязанова, Л.М. Бацманова, М.С. Коваленко, Л.М. Михальська, В.В. Швартау // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 497-504. — Бібліогр.: 26 назв. — укр. 2308-7099 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159554 581.1 uk Физиология растений и генетика Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
description Досліджено вплив іонів міді та рН середовища на активність ензимів антиоксидантної системи й пероксидне окиснення ліпідів у тканинах коренів проростків озимої пшениці. Встановлено, що в разі добавляння до середовища невеликих кількостей сульфату міді (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантна активність у тканинах коренів пшениці підвищується. Зростання кислотності розчину для пророщування посилює вплив іонів Сu²⁺ на рослини озимої пшениці.
format Article
author Рязанова, М.Є.
Бацманова, Л.М.
Коваленко, М.С.
Михальська, Л.М.
Швартау, В.В.
spellingShingle Рязанова, М.Є.
Бацманова, Л.М.
Коваленко, М.С.
Михальська, Л.М.
Швартау, В.В.
Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці
Физиология растений и генетика
author_facet Рязанова, М.Є.
Бацманова, Л.М.
Коваленко, М.С.
Михальська, Л.М.
Швартау, В.В.
author_sort Рязанова, М.Є.
title Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці
title_short Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці
title_full Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці
title_fullStr Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці
title_full_unstemmed Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці
title_sort вплив іонів міді та рн середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці
publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України
publishDate 2015
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159554
citation_txt Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці / М.Є. Рязанова, Л.М. Бацманова, М.С. Коваленко, Л.М. Михальська, В.В. Швартау // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 497-504. — Бібліогр.: 26 назв. — укр.
series Физиология растений и генетика
work_keys_str_mv AT râzanovamê vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí
AT bacmanovalm vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí
AT kovalenkoms vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí
AT mihalʹsʹkalm vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí
AT švartauvv vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí
first_indexed 2023-05-20T17:57:46Z
last_indexed 2023-05-20T17:57:46Z
_version_ 1796154495651020800