Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці
Досліджено вплив іонів міді та рН середовища на активність ензимів антиоксидантної системи й пероксидне окиснення ліпідів у тканинах коренів проростків озимої пшениці. Встановлено, що в разі добавляння до середовища невеликих кількостей сульфату міді (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантна активність у ткани...
Збережено в:
Дата: | 2015 |
---|---|
Автори: | , , , , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України
2015
|
Назва видання: | Физиология растений и генетика |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159554 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці / М.Є. Рязанова, Л.М. Бацманова, М.С. Коваленко, Л.М. Михальська, В.В. Швартау // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 497-504. — Бібліогр.: 26 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-159554 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-1595542019-10-07T01:25:49Z Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці Рязанова, М.Є. Бацманова, Л.М. Коваленко, М.С. Михальська, Л.М. Швартау, В.В. Досліджено вплив іонів міді та рН середовища на активність ензимів антиоксидантної системи й пероксидне окиснення ліпідів у тканинах коренів проростків озимої пшениці. Встановлено, що в разі добавляння до середовища невеликих кількостей сульфату міді (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантна активність у тканинах коренів пшениці підвищується. Зростання кислотності розчину для пророщування посилює вплив іонів Сu²⁺ на рослини озимої пшениці. Исследовано влияние ионов меди и рН среды на активность энзимов антиоксидантной системы и пероксидное окисление липидов в тканях корней проростков озимой пшеницы. Установлено, что при добавлении в среду небольших количеств сульфата меди (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантная активность в тканях корней пшеницы повышается. Возрастание кислотности раствора для проращивания усиливает влияние ионов Сu²⁺ на растения озимой пшеницы. Effect of Cu²⁺ ions and pH of medium on lipid peroxidation and activity of root tissues antioxidant system of winter wheat seedlings was investigated. It was found that low copper sulphate concentrations (0.3; 5 μM) rise the antioxidant activity in root tissues of wheat plants. Effect of copper ions on wheat plants increased under low pH. 2015 Article Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці / М.Є. Рязанова, Л.М. Бацманова, М.С. Коваленко, Л.М. Михальська, В.В. Швартау // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 497-504. — Бібліогр.: 26 назв. — укр. 2308-7099 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159554 581.1 uk Физиология растений и генетика Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
description |
Досліджено вплив іонів міді та рН середовища на активність ензимів антиоксидантної системи й пероксидне окиснення ліпідів у тканинах коренів проростків озимої пшениці. Встановлено, що в разі добавляння до середовища невеликих кількостей сульфату міді (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантна активність у тканинах коренів пшениці підвищується. Зростання кислотності розчину для пророщування посилює вплив іонів Сu²⁺ на рослини озимої пшениці. |
format |
Article |
author |
Рязанова, М.Є. Бацманова, Л.М. Коваленко, М.С. Михальська, Л.М. Швартау, В.В. |
spellingShingle |
Рязанова, М.Є. Бацманова, Л.М. Коваленко, М.С. Михальська, Л.М. Швартау, В.В. Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці Физиология растений и генетика |
author_facet |
Рязанова, М.Є. Бацманова, Л.М. Коваленко, М.С. Михальська, Л.М. Швартау, В.В. |
author_sort |
Рязанова, М.Є. |
title |
Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці |
title_short |
Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці |
title_full |
Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці |
title_fullStr |
Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці |
title_full_unstemmed |
Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці |
title_sort |
вплив іонів міді та рн середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці |
publisher |
Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України |
publishDate |
2015 |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159554 |
citation_txt |
Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці / М.Є. Рязанова, Л.М. Бацманова, М.С. Коваленко, Л.М. Михальська, В.В. Швартау // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 497-504. — Бібліогр.: 26 назв. — укр. |
series |
Физиология растений и генетика |
work_keys_str_mv |
AT râzanovamê vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí AT bacmanovalm vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí AT kovalenkoms vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí AT mihalʹsʹkalm vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí AT švartauvv vplivíonívmídítarnseredoviŝanaantioksidantnuaktivnístʹutkaninahkorenívprorostkívozimoípšenicí |
first_indexed |
2023-05-20T17:57:46Z |
last_indexed |
2023-05-20T17:57:46Z |
_version_ |
1796154495651020800 |