Проблеми створення хоспісів для осіб з особливими потребами як різновиду готельного бізнесу - Климова, Т.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2018)
На тлі існуючого стану готельного бізнесу в Україні здійснено спробу системного висвітлення та актуалізація проблеми забезпечення хоспісами в Україні, можливості розширення мережі хоспісів − як державних, так і комерційних структур отельного типу зі спеціальною орієнтацією. Інформаційною основою послужили авторські дослідження у сфері розвитку хоспісів як різновиду готельного бізнесу в Україні. Новизна дослідження полягає у спробі поєднати готельний бізнес та медичні установи щодо осіб з обмеженими можливостями, що дозволить значно полегшити їх стан як у фізіологічному, так і у моральному відношенні.