Зовнішньополітична діяльність у термінах «соціальної дії». Чотири інтерпретації - Кононенко, С. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Статтю присвячено витлумаченню зовнішньополітичної діяльності в термінах макросоціологічних теорій «соціальної дії». Залучено теоретичні моделі трьох класиків загальної соціології — М. Вебера, А. Шютца і Т. Парсонса, а також теоретичні побудови сучасного французького теоретика міжнародних відносин Т. де Монбріаля. Таким чином розширено пізнавальний апарат теорії зовнішньої політики в напрямку до його більшої «соціологізації».