Культурно-освітні проблеми під час німецько-румунської окупації (сучасна українська історіографія) - Шевченко, Н.В. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
У статті розглядається історіографічний доробок українських науковців стосовно питання діяльності культурно-освітніх закладів Півдня України під час німецько-румунської окупації.