Управління персоналом закладів охорони здоров’я в нових умовах господарювання та перспективи розвитку в Україні - Ровенська, В.В.; Саржевська, Є.О. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
Визначено роль і місце медичних послуг у системі охорони здоров’я. Обґрунтовано, що важливою умовою розвитку ринку медичних послуг в Україні є зміцнення інноваційного потенціалу системи охорони здоров’я. Аргументовано, що медична послуга полягає у конкретній діяльності медичного персоналу щодо здійснення конкретних заходів профілактики, діагностики, лікування, адміністративно-господарських, управлінських та інших дій, спрямованих на збереження, зміцнення, поліпшення, відтворення індивідуального та громадського здоров’я. Розроблено механізм управління персоналом медичної організації. Запропоновано напрями вдосконалення системи управління персоналом у закладах охорони здоров’я.