Засоби комп’ютерного моделювання в галузі обчислювальної гідродинаміки - Голубєв, С.О.; Лебідь, О.Г.; Черній, Д.І. (Математичне моделювання в економіці, 2019)
Представлено аналіз схем побудови програмно-моделюючих систем в галузі обчислювальної гідродинаміки. Висвітлено основні недоліки більшості існуючих загальновідомих програмно-моделюючих систем та перспективні напрямки подолання виявлених недоліків. Показано, що перспективним напрямком є створення комп’ютерних прогнозуючих комплексів на основі програмно-моделюючих систем із застосуванням комплексних моделей та обчислювальних технологій. Визначено вимоги та запропоновано схему побудови програмно-моделюючої системи для прогнозування еволюції процесів взаємодії течій з конструкціями, що рухаються та деформуються.