«Над рогами — сила досконалої зовнішності (до образу оленя у скіфському мистецтві) - Вертієнко, Г.В. (Археологія і давня історія України, 2018)
У статті розглянуто проблему зображення гіпертрофованих рогів в оленів на витворах скіфського мистецтва через призму іранських уявлень щодо візуалізації воїнської категорії сили-ama, притаманної давньоіранському воїнському божеству Веретрагні.