Параллельное сложение на основе векторных операций - Терещенко, А.Н.; Задирака, В.К. (Штучний інтелект, 2018)
У роботі запропоновано новий метод реалізації операції багатослівного додавання у паралельній моделі обчислення. Запропонований метод базується на векторних операціях, що значно зменшує кількість задіяних процесорів. У роботі наведено алгоритм у паралельній моделі. Аналіз складності алгоритму показав, що у паралельній моделі обчислення кількість однослівних операцій 4к+59 пропорційно залежить від кількості задіяних процесорів k за умови, що кожен процесор виконує однакову кількість векторних операцій довжини 16. Алгоритм реалізовано мовою програмування OpenCL (v.1.2) та протестовано.